Voor wie is chiropractie geschikt?

Chiropractie verzekert een optimale werking van het neurologisch systeem door het behandelen van het bewegingsstelsel, hoofdzakelijk de wervelzuil. Chiropractie kan dus in principe toegepast worden op ieder zoogdier, inclusief de mens. Het kan van nut zijn tijdens eender welke fase in je leven: vlak na de geboorte, tijdens de zwangerschap, op het werk of tijdens je pensioen.

Chiropractie na de geboorte

Alles begint in de moederbuik, waar een levensbelangrijke connectie ontstaat tussen moeder en kind. Een optimale gezondheid van de moeder verzekert een maximale ontwikkeling van de foetus in de baarmoeder. De geboorte is het eerste trauma dat de mens ondervindt, ongeacht of ze via een natuurlijke bevalling of met een keizersnede gebeurt. Tijdens de bevalling ondergaat de baby verschillende drukken op de schedel en op de kwetsbare ruggengraat. Dat kan storingen veroorzaken in het neurologisch systeem.

Een controle bij de chiropractor in de eerste weken na de geboorte verhindert dat die spanningen leiden tot de volgende symptomen: torticollis, overmatig huilen, slechte zuigreflex, slaapproblemen, vervorming van de schedel, ...

Chiropractie tijdens de kindertijd

Terwijl een kind opgroeit, ondergaat het verschillende leerstappen op motorisch, sensorisch, emotioneel en cognitief gebied. Die stappen zijn enorm belangrijk en zorgen voor een optimale verbinding tussen zijn hersenen en zijn lichaam.

Tijdens die periode ontwikkelt het zenuwstelsel van je kind zich enorm vlug, ondanks de verschillende trauma's die kunnen optreden tijdens de kindertijd. De chiropractor begeleidt je kind door die levensfase door middel van aangepaste technieken om het groeipotentieel van je kind maximaal te garanderen.

Chiropractie tijdens de zwangerschap

Het lichaam van een zwangere vrouw ondergaat enorme veranderingen op fysiologisch, fysisch en mentaal vlak. Haar neurologisch systeem wordt zo negen maanden lang constant uitgedaagd. Verschillende klachten kunnen tijdens die periode optreden, bijvoorbeeld misselijkheid, maagproblemen, ademhalingsproblemen, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, rugpijn, sciatalgie, enzoverder.

Tijdens de zwangerschap hanteert de chiropractor diverse zachte technieken om de toekomstige moeder zo aangenaam mogelijk van deze unieke periode te laten genieten.

Chiropractie op het werk

Onze levensstijl en onze dagelijkse activiteiten beïnvloeden aanzienlijk de volksgezondheid. Rugpijn is wereldwijd de meest voorkomende oorzaak van invaliditeit. Meer dan 80 % van de volwassen bevolking krijgt vroeg of laat last van rugpijn en velen duiden hun werkactiviteiten aan als de grootste oorzaak.

Specialisten zijn niet verwonderd van dat hoge percentage. Het is ongetwijfeld een gevolg van de evolutie naar een steeds meer sedentaire levensstijl. Vanaf jonge leeftijd kunnen klachten optreden onder de vorm van hoofdpijn, nekpijn met of zonder uitstraling in de armen, rugpijn, schouderpijn, duizeligheid, vermoeidheid, enzoverder.

Chiropractie tijdens het pensioen

Vanaf een bepaalde leeftijd is ons lichaam minder in staat om de opgestapelde belastingen uit het verleden en/of het heden te compenseren. Dat je dan met bepaalde klachten begint te kampen, is perfect normaal. Dat betekent echter niet dat je dat moet aanvaarden en maar moet leren leven met die klachten. De chiropractor stimuleert je lichaam zodanig dat je perfect in staat bent om al je favoriete activiteiten pijnloos uit te voeren en zo optimaal van je pensioen te genieten.

Maak een afspraak online Maak een afspraak