Even voorstellen: onze chiropractoren

Niels Braeckevelt

Niels wist van jongs af aan al dat hij iets in de gezondheidszorg wou doen. In zijn jeugd speelde hij voetbal en zag daar het belang van de rol van de kinesitherapeut bij sporters.

Op 18-jarige leeftijd trok hij dan ook naar Gent om de opleiding van Master in de Rehabilitatie en Kinesitherapie te studeren. In 2013 behaalde hij met onderscheiding dat universitaire diploma.


Gedurende zijn studies had Niels al het gevoel dat hij dichter bij de kern van iemands klacht wilde komen. Toen hij in zijn laatste stagejaar aan de universiteit in contact kwam met een aantal chiropractoren, begreep hij onmiddellijk dat het dat was dat hij wilde.

Na zijn studies aan de UGent ging hij voor vier jaar naar Parijs om de opleiding Doctor of Chiropractic te volgen. Daar werd zijn honger en zoektocht naar de kern van het probleem alleen maar groter en volgde hij – apart van zijn opleiding tot chiropractor – meer dan 1000 uren seminaries in verschillende Europese landen.

In 2017, met het diploma van doctor of chiropractic op zak, vertrok Niels naar Como in Italië om aan de zijde te gaan werken van DC Jean Pierre Meersseman, grondlegger en ontwikkelaar van het bekende Milan Lab bij voetbalclub AC Milan. Daar deed hij gedurende 2,5 jaar ervaring op. Hij behandelde er zowel topsporters als bedienden en arbeiders, elk met hun specifieke klachten.

Niels is ervan overtuigd dat chiropractie een unieke benadering biedt voor iedere patiënt. Die benadering is geen alternatief maar is perfect complementair met andere disciplines in de gezondheidszorg zoals huisarts, tandarts, orthopedist, neurochirurg, kinesitherapeut, vroedvrouw e.v.a.

Maak een afspraak online Maak een afspraak